Plavi i Zeleni Bosch alati – šta je razlika

Koja je razlika između Bosch plavih i Bosch zelenih alata?

Bosch je vodeći proizvođač kvalitetnih alata i pribora. Imaju dva opsega usmerena na potpuno različite pojedince i svrhe. Plavi Bosch i Zeleni Bosch alati se značajno razlikuju. Plavi Bosch (ili Bosch Professional) asortiman je namenjen profesionalnim korisnicima za teže radove na gradilištu, dok je Zeleni Bosch (ili Bosch Uradi-Sam) asortiman više usmeren na upotrebu u kući i bašti za kućne majstore koji učestvuju u manjim poslovima sa vremena na vreme.

blog - bosch plavi i zeleni alati

Sve što treba da znate o Zelenim Bosch alatima

Zeleni Bosch asortiman je napravljen tako da bude kompaktniji i jednostavniji za lakšu upotrebu, tako da skoro svako može da uzme Zeleni Bosch alat i odmah počne da radi. Zeleni Bosch  asortiman takođe nudi dodatke kao što su laserske vođice i svetlosni dodaci, kako bi se olakšao rad i pomoglo “kućnim majstorima” da budu što precizniji, čak iako imaju vrlo malo iskustva. Iako Zeleni Bosch alati poseduju manje baterije (do 2.5 Ah) dizajnirane za brze poslove poput postavljanja dekora, sastavljanja nameštaja, malih zanatskih projekata i bilo kojih drugih malih „uradi sam“ projekata. Za poslove poput celodnevnih poslova i veće projekte, preporučuje se korišćenje Plavih Bosch alata.

Sve što treba da znate o Plavim Bosch alatima

Plavi Bosch asortiman je dizajniran i napravljen imajući na umu teške i profesionalne poslove. Ovi alati često imaju motor bez četkica, koji garantuje dug životni vek alata sa zaštitom od preopterećenja i pregrevanja, što ih čini veoma otpornim i izdržljivim. Plavi Bosch asortiman je opremljen baterijama koje imaju amperažu do 5.0 Ah da traju tokom intenzivnijih i dužih poslova bez potrebe da se često menjaju i dopunjuju. Plavi Bosch je savršen za ozbiljne građevinske poduhvate, renoviranje, ručnu izradu nameštaja i mnoge druge projekte koji zahtevaju veštije rukovanje, uz fokus na preciznost, kvalitet i bezbednost posla.

Razlike između Zelenih i Plavih Bosch alata

Kvalitet Bosch alata je proveren i u svim zemljama sveta je apsolutno isti. To važi i za Zelene i za Plave alate. Međutim, glavna razlika između ove dve grupe alata je način i intenzitet korišćenja. Zeleni alati su predviđeni za hobi korisnike koji povremeno nešto popravljaju ili prave, dok su plavi predviđeni za najzahtevnije profesionalne korisnike koji po ceo dan provide sa alatima. Sledi prikaz osnovnih razlika.

Kada je u pitanju zdravlje i bezbednost, razlika između Bosch plavih i Bosch zelenih alata igra ključnu ulogu. Plavi Bosch uključuje niz sigurnosnih funkcija u svom asortimanu jer nivoi rizika mogu biti visoki na gradilištima. Na primer, Plave Bosch bušilice su napravljene sa elektronskim senzorima koji će detektovati bilo koju vrstu opasnog okretanja i prekinuće napajanje motora, zaustavljajući ga u istom momentu. Takođe, Plave Bosch ugaone brusilice su napravljene slično i njihove oštrice će prestati da se okreću ako otkriju da je ugaona brusilica ispuštena. Ove sigurnosne karakteristike su odlične i potencijalno mogu spasiti život. Ako učestvujete u brzim i jednostavnim „uradi sam“ zadacima, nivoi rizika su mnogo niži, pa iako Bosch Zeleni alati nemaju sve moderne bezbednosne karakteristike, on i dalje može biti pouzdan alat za posao vredan poverenja.


has been added to your cart.
Checkout